KVÁSKOVÁ PIZZA


A je tu zase víkend a já mám čas být v kuchyni o  trochu déle, navíc si moji kluci už v týdnu přáli pizzu.
Původním receptem jsem se inspirovala u skvělé pekařské kolegyně s naší místní skupiny na FB vzniklé po absolvování kurzu kváskového pečení, který tato kolegyňka zorganizovala a já ji tímto děkuji za odstartování mé kváskomanie :-)

Rozkvas:

150 g žitné mouka
150 g voda

Finální těsto:
300 g špaldová mouka 630 Lídl
140 g voda
2 lžíce olivový olej
10 g himalájská sůl

Náplň:
1ks plechovka loupaných krájených rajčat    
1/2 ks cibule
2 stroužky česnek
1 lžíčka koření na pizzu
sůl- dle chuti
cukr- dle chuti
100 g žampiony
200 g šunka od kosti
200 g tvrdý sýr
100g černé olivy


Nejdříve se připravíme nejlépe večer rozkvas smícháním kvásku s moukou a vodou v husté těsto. Necháme prokvasit při pokojové teplotě cca 12 hodin. Ráno si osmahneme na oleji cibulku s česnekem nasekaným najemno, zalejeme 

rajčaty a cca 15 minut povaříme. Dochutíme solí,cukrem a kořením, necháme vychladnout. Žampiony si nasekáme a osmahneme.
Rozkvas smícháme s moukou,vodou,olejem a solí. Necháme cca jednu až dvě hodiny kynout. Poté prohněteme na podložce,případně podsypáváme ještě moukou, v hladké pružné těsto. To rozdělíme na dva bochníčky, které necháme další cca 2 hodiny kynout přikryté igelitem. Poté každý bochníček rozválíme na pečícím papíře na placku a zapneme troubu na 250 stupňů. Zhruba po dvaceti minutách troubu zapaříme a každou placku pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Obě placky naplníme libovolnou náplní.Já potřela předem uvařenou rajčatovou omáčkou, posypala šunku, žampiony, sýrem a olivami. 

Počet porcí : 2 ks
Doba přípravy : více jak 90 minut








Žádné komentáře:

Okomentovat