MAKOVEC Z BULGURU

Bulgur díky obsahu vlákniny a minerálů je v Česku čím dál více oblíbený. Můžete ho použít na různé placičky, do omáček, salátů a třeba i na tento zdravý dezert pro děti.


mletý mák200 g
pšeničný bulgur200 g
vejce4 ks
třtinový cukr nebo fruktóza50 g
med2 lžíce
skořice1 lžička
mletý hřebíček1/2 lžičky
slunečnicový olej4 lžíce
citronová šťávapár kapek
mořská sůlšpetka
Postup přípravy:

Propláchneme bulgur a dáme ho vařit do osolené vody. Vody dáme dvakrát víc než bulguru, já nechám 2 minuty vařit a dalších 20 minut dojít pod poklicí.
Smícháme žloutky, med a cukr + asi 3 polévkové lžíce studené vody. Přimícháme olej, mák, skořici, hřebíček a citronovou šťávu.
Přidáme bulgur a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Pečeme při teplotě cca 160-180 stupňů a asi 30 minut.

Poznámka: Uvařený bulgur můžeme ještě před zapracováním do těsta rozmixovat do jemnější konzistence. Nevadí-li nám však zrnitější struktura makovce, není to nutné.

Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Žádné komentáře:

Okomentovat